Plány na rok 2016/II (checklist)

Triple-spiral-wheeled-simpleDnes tu opět, už popáté, vystavuju seznam splněných snů – shrnutí mého snažení za poslední měsíce a plánování, kudy se vydám dál. Inspirovala jsem se knihou Čtyřhodinový pracovní týden (FourHourWorkWeek.com) od Tima Ferrisse a částečně i zásadami Stephena Coveyho, ale samozřejmě jsem si to upravila podle sebe.

Najdete v něm 3×5 položek – 5 věcí, které bych chtěla mít, 5 věcí, které mi pomůžou se něčím stát nebo se někam posunout (neboli práce a projekty na počítači) a 5 věcí, které chci prožít nebo udělat. Důležitý je časový rámec, abych si neříkala „ok, někdy to udělám…“ Tentokrát je to jasné: do konce roku 2016.

Druhé a asi ještě větší tajemství takového plánování je (aspoň pro mě) v tom, že se rozhodnu, že něco fakt chci. Vyberu si z dlouhého seznamu plánů “na někdy” pouze 15 nejzajímavějších a za těmi půjdu. Které to budou tentokrát?

Nejdřív bilancování. V minulých sedmi měsících jsem chtěla…

1) MÍT

  domeček (jakože dům na bydlení) – jo! Tohle je ta úplně NEJ…náročnější splněná položka. Kdyby šlo domy kupovat jako třeba boty… Ale ono se k tomu váže spousta papírování a úřadování (katastr, E.on, RWE, vodárny, změna adresy, popelnice…). Konečně můžu říct, že mám všechno hotovo a dům je fakt můj. Splněný sen. Jupí!

  boty, do kterých neteče – nakonec jsem zvolila levnější variantu, takže nepromokavé nejsou, ale aspoň mám slušně vypadající pohodlné botky, což už bylo hodně potřeba.

 nářadí – rýč, sekera, hrábě, štukatérské stěrky, kladivo a cidlina. A kbelíky, těch není nikdy dost. Navíc srp a spešl kladivo na jeho vyklepávání. Něco jsem našla v domečku, něco dokoupila, něco dostala. Pořád mi toho ještě spousta chybí.

  pár nových triček a mikin (sekáč rulezzz)

  nafukovací karimatku – tohle jsme přidala dodatečně, když jsem začala jezdit do divokých krajů, kde nevedou postele. Určitě o ní ještě uslyšíte. Mazlík od Pinguina.

2) BÝT/ udělat neboli práce, (webové) projekty, osobní rozvoj:

 najít si novou (spolu)práci. Ideálně homeoffice nebo s částečným dojížděním – dělám na tom

  Tichý koutek: napsat 18 nových článků (z toho 6 recenzí), mít 25 000 návštěv – recenze mi nějak nejdou, píšu málo, spíš “co život přinesl”. Mrzí mě to a hodlám se v tom polepšit. Už jen kvůli vám – od začátku roku sem přišlo 23 000 čtenářů. Jste super!

  Nobelova cena za literaturu: dopsat seriál do roku 1980 – splněno

  Jiný proud: dát tomu tvar, jaký si představuju, napsat 18 článků, mít 6000 návštěv webu – bohužel, Jiný proud jsem kvůli jiným projektům (hlavně kvůli domečku) dost zanedbala. Ale věřím, že se to zase zlepší.

Díky webu, který je taková moje srdcovka, jsem se dostala ke spolupráci s časopisem Zemědělská škola, webem Spiritual planet a naposledy jsem dávala rozhovor pro MF Dnes (teprve vyjde).

  chci se zlepšit v online marketingu – mimo četby aktuálních článků na téma nic zásadního…

3) ZAŽÍT/ užít

 napsat knihu – nenapsala, ale začala. Mám rozmyšleno, rozvrhnuto, načrtnuto pár scének. Teď už to “jenom” sepsat.

  naučit se pracovat se dřevem – poličku jsem si zatím nevyrobila, ale vzala jsem do ruky dláto a (do)vydlabala lžičku, sbouchala jsem postel (nebo spíš podložku pod matraci) a pak jsem to ještě zkusila s elektrickou bruskou. Hodlám v tom pokračovat.

  udělat si pár zajímavých výletů, nejlépe k přátelům a do přírody – Pálavu jsem opět nepřešla, ale po přírodě chodila jsem poměrně hodně, hlavně v okolí domečku. A přátele jsme navštěvovala skoro každý druhý týden. Ač introvert, cítím se díky tomu obohacená…

  fotit a fotky nabídnout do fotobanky – fotila jsem hlavně na výletech a na zahrádce, ale fotobanka zatím nic, nejdřív jsem začala třídit a zálohovat staré fotky (aktuálně 7000 fotek, což je asi polovina)

  přebrat co nejvíc svých věcí a zkusit je prodat nebo rozdat – zkusila jsem, zatím bez větších výsledků, zůstává to jako rest na příště

A nové plány do konce roku 2016?

1) MÍT

 nový notebook – ne že bych tak moc chtěla nový, ale starý už prostě odchází

 elektrickou brusku – co jsem ji měla v ruce, netoužím po ničem jiném… (ale asi to bude muset počkat do Vánoc).

 ruční nářadí a další drobnosti – už mám slíbenou kovadlinku na kutí srpu. Určitě budu taky potřebovat věci na práci se dřevem (pilku, úhelník, vodováhu) a hlínou (hladítko, fanku, lžíci, síto). Mimo toho srdcovou lopatu, chlebník, nové (staré) dveře do kůlny, spořič vody (perlátor) a potom sadu go kamenů, abysme si měli po večerech s čím hrát.

 olejový radiátor – bez něj nepřežijeme zimu

 žebřík – velký, hliníkový, skládací. Abych dosáhla na strop a na střechu, které chci opravit.

2) BÝT/ udělat neboli práce, (webové) projekty, osobní rozvoj:

 najít si novou (spolu)práci. Ideálně abych se už naplno posunula k editorování, nebo aspoň profesionálnímu psaní. Nejlépe homeoffice s občasným dojížděním. Dělám na tom. I v této chvíli.

  Tichý koutek: napsat 12 nových článků (z toho aspoň 4 recenze), mít 15 000 návštěv. Začít psát nový seriál (pravděpodobně o dějinách literatury).

 Nobelova cena za literaturu 1900-1980: vytvořit e-book

  Jiný proud: dát tomu tvar, jaký si představuju, napsat 12 článků, mít 5000 návštěv webu

  dokončit editování knihy Onřeje Netíka a (spolu)postarat se o její vydání a cestu ke čtenářům

3) ZAŽÍT/ udělat/ užít

 opravit místnost číslo 1 neboli největší místnost v domečku. Zatím jsem oklepala část staré omítky, problémem je kam s ní. Bude následovat sanace zdí, vybrání staré podlahy, podsypání nové, nové podlahové trámky a desky, nové rozvody elektriky, nová okna, nové hliněné omítky. Spousta práce a spousta peněz. Chtěla jsem to mít do konce prázdnin, ale jsem pořád na začátku. Tak snad do Vánoc. Možná to nevypadá jako něco, co si chci užít, ale já si to fakt užívám (i když občasně propadám frustraci).

 zrenovovat jeden kousek nábytku (asi začnu něčím jednodušším, abych se to na něm naučila)

 napsat knihu – nebo aspoň pár kapitol, ale chci už z těch poznámek mít něco, co se dá plynule číst. Protože děj začíná v srpnu, je nejvyšší čas začít s popisy přírody, které budou důležitou kulisou děje.

 udělat si opět pár zajímavých výletů – v plánu je archeoskanzen Modrá a hrad Cimburk. Mimo toho chci zprovoznit kolo a projezdit Chřiby. A nezapomínat ani na přátele.

  fotit a fotky nabídnout do fotobanky – nejdřív ale dokončit jejich zálohování, ať jsem v klidu

  přebrat co nejvíc svých věcí (hlavně mých knih, oblečení a pak věcí, které jsme našli v domečku) a zkusit je prodat nebo rozdat. Splněno budu mít, když se zbavím 20 knih a 10 kousků oblečení (další zase příště).
G090021

Opět je toho strašně moc. A to je dobře. Nechci se držet při zdi a říkat si, že na to nemám – raději to zkusit a v nejhorším se něco z toho nepodaří.

Držte mi palce.

Líbilo se? Pomohlo? Sdílej!

Chci napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *