To Read List VI – knihy pro děti

sxc 3 books

 

Také si po odložení dočtené knihy vždycky kladete otázku „a co číst teď“? Hledáte po internetu i po svých známých inspiraci jako honicí psi svoji kořist? Potom jste ve správný čas na správném místě! V této rubrice každý týden najdete 3 knihy, které jsem s nadšením přečetla nebo si je rozhodně chci přečíst. A protože Vánoce jsou už za dveřmi a k Vánocům patří pohádky, rozhodla jsem se dnes zaměřit na knížky pro děti.

 

1) Vítězslava Klimtová: Bukvínkova kouzelná píšťalka

Nádherný příběh plný fantazie. Drnovec se jako správný táta stará o svoji milou Holubinku a jejich skřítčí děti. Přitom se seznámí s moudrou Babí a psem Ťapkou a starají se o les. Kouzelně napsaná i nakreslená knížka, která dostane i dospěláky. Po první knize O statečném skřítku Drnovci, kterou jsme četli asi 3x po sobě, si zapisuju na To Read List další díl.

 

2) Tereza Václavková: Jůlinka z jedlé zahrádky

Anotace: “Tato knížka bude inspirovat dospělé i děti k ohleduplnému zahradničení. Nejenže se děti naučí rozeznávat běžné druhy rostlin, ale objeví také léčivé kouzlo tradičních bylin i přehlížených plevelů, které rostou snad na každé zahradě. V Jůlinčině zápisníku pak najdou několik nenáročných užitečných receptů na lektvary, které si mohou samy připravit.”

Naladilo vás to? Mě jako příznivce permakulturního zahradničení na 100 %.

 

3) Petr Stančík: Mrkev ho vcucla pod zem

 Při recenzování jsem narazila na nakladatelství Meander, které vydává “umělecké knihy pro děti a dětské knihy pro dospělé”. Líbila by se mi nejmíň polovina z nich, ale vybrala jsem tuto, která mě zaujala už jen svým názvem. Dobrodružná interaktivní pohádka s prvky hororu, která zaujme i milovníky počítačových her? Proč ne?

 

httpv://vimeo.com/81485297

 

Jo a ještě jsem se chtěla pochlubit, že jsem tento týden přečetla Tekutou lásku od Zygmunta Baumana a dnes jsem na ni i dopsala recenzi. Uf, docela mi to dalo zabrat, jako skoro každá odborná nebo filosofická kniha. Už se zase těším na nějakou oddychovku v podobě pořádné fantazy, takže dočtu rozečtená Křídla snů a vrhnu se na dalšího Sandmana.

 

Přeju krásné Vánoce, Yule, Kračun, Slunovrat nebo cokoliv, co je vám milé oslavit!

Vaše Lenny

Image copyright: Uve Töpfer

Líbilo se? Pomohlo? Sdílej!

Co na to říkají ostatní?

Připoj se k diskusi

One reply to “To Read List VI – knihy pro děti”

  1. […] měsíce února“ shodla na této knize Petra Stančíka (ano, toho, který napsal Mrkev ho vcucla pod zem, kterou doporučuju jinde). Perverzní fantazy detektivka ze staré Prahy… už jenom to mě […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *